Zakynthos, insula contrastelor

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

zakynthos 14Zante, denumita in mod obisnuit Zakynthos este cea de-a treia insula ca marime din grupul  insulelor Ionice, acoperand o suprafata de 405 kilometri patrati, unde traiesc aproximativ 35.000 de locuitori. Insula Zakynthos este situata la 300 km vest de Atena si la 9,5 mile marine de coasta peloponeza de unde cu ajutorul unui ferry boat se poate ajunge direct in Zakynthos.
Zakynthos, insula contrastelor prin prezenta plajelor aurii si a coastelor stancoase, beneficiaza de un climat mediteraneean temperat, cu ierni blande si veri racoroase, ploile generoase din timpul iernii favorizand dezvoltarea vegetatiei si asigurarea unei rezerve de apa considerabile.
Iata moivul pentru care "insula verde" era cautata in trecut, atat de Homer cat si de domnitorii venetieni.
Apele calde care spala coastele favorizeaza un sezon turistic deosebit de lung ( acesta tinand de la inceputul lunii mai pana la sfarsitul lunii octombrie) au facut din Zakynthos un loc de interes international, mai ales ca in partea de sud a insulei, testoasele din familia Caretta-Caretta sunt protejate de statul elen, pentru ele amenajandu-se si un parc marin.
Odata ajunji intr-un sejur in Zakynthos, nu ezitati sa descoperiti cateva dintre cele mai frumoase atractii turistice.
Blue Caves ( Pesterile Albastre), reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale insulei, pe care le puteti vizita cu barca sau optand pentru una dintre excursiile organizate de catre agentia locala.
Pesterile Albastre constau din anumite formatiuni geologice, insirate de-a lungul coastei de nord-vest a insulei, incepand imediat dupa Agios Nikolaos, treminandu-se aproape de Skinari Cape.zakynthos 13
Numel lor se datoreaza reflectiilor proprii ale apelor in pesteri.
Un alt loc care merita vizitat este Shiza, de fapt o stanca, care impreuna cu farul Keri si locul unde a nauvragiat celebrul vas, va ofera peisaje uluitoare si apusuri de soare de neuitat.
Din partea de sus a falezei veti fi in fata unei panorame . locul central ocupandu-l albastrul infinit al Marii Ionice, iar in golful de la baza stancii, poate  va surande norocul sa zariti focile care sosesc aici pe perioada reproducerii.
Porto Limnionas este unul dintre locurile cele mai ascunse, pentru acest motiv, fiind considerat unul foarte frumos si salbatic din intreaga insula.
Pentru a ajunge acolo, trebuie sa treceti printr-un sat in munti, denumit Agios Leon, de unde, urmarind semnele, drumul recent asfaltat va va conduce jos la mare.Acolo veti descoperi o parcare unde va puteti parca masina.

zakynthos 23zakynthos 21   corfu 4

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print